Een nieuw jaar, een nieuw begin

Door: Peter Vijverberg

Na een drukke decembermaand waarin er nog veel zaken de raad moesten passeren, zijn we na 2 weken kerstreces goed van start gegaan in 2019.

Zoals gebruikelijk stond de eerste week van het nieuwe jaar in het teken van nieuwjaarsrecepties. Leefbaar bezocht de nieuwjaarsrecepties van de Gemeente, van verschillende dorps- en stadsraden en aan de gemeente gerelateerde organisaties. Tijdens deze recepties konden we ons als fractie zo veel mogelijk laten zien om jullie een voorspoedig nieuwjaar te wensen. Dit was dan ook de perfecte aangelegenheid om de nodige informatie op te halen waar we aan het begin van het nieuwe jaar weer mee aan de slag kunnen.

Fractie versterking

Voor de fractie van Leefbaar Schouwen-Duiveland is het nieuwe jaar ook een nieuw begin. De fractie wordt versterkt door een extra man en vrouw. Davey Herfst is erbij gekomen als burgercommissielid en Laurence Haack als onafhankelijk raadslid. Zij is, nadat we al tijdens de begrotingsbehandeling naar ieders tevredenheid samen hadden opgetrokken, ook bij ons aangeschoven om gezamenlijk de 4 jaar vol te gaan maken.

Laurence blijft wel de zetel van haar eenmansfractie Laurence Haack bezetten, maar zal zoveel mogelijk met ons optrekken. De versterking door Davey en Laurence betekent dat we ons, als grotere groep, verder in de verschillende onderwerpen kunnen verdiepen en nog beter tot besluiten te kunnen komen. Ook brengt Laurence veel ervaring en een uitgebreid netwerk met zich mee waar wij ook graag gebruik van maken.

Jouw inbreng is belangrijk

Inmiddels hebben we na de eerste weken van januari ons ritme weer helemaal te pakken. Er is bijna dagelijks wel iemand van Leefbaar onderweg naar een vergadering, informatiebijeenkomst of naar de inwoners en ondernemers van Schouwen-Duiveland. Ook proberen wij steeds de onderwerpen die in de Raad of commissievergaderingen worden behandeld zo goed mogelijk vanuit de inwoner te bekijken. Daarvoor kunnen we ook jouw inbreng gebruiken. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je zomaar iets bij Leefbaar Schouwen-Duiveland onder de aandacht brengen? Laat het ons weten, spreek ons daarover aan of stuur een bericht. We gaan ermee aan de gang.

Terug naar het overzicht