De wereld is een schouwtoneel, elk speelt zijn rol en krijgt zijn deel

Door: Marcel Willemse

Onderscheidend

Zijn we al een beetje bekomen van de Nieuwjaarsduik? Een bijzonder evenement dat veel belangstelling krijgt op de eerste dag van het nieuw decennium. Een blik op de kalender leert dat er in 2020 op Schouwen-Duiveland weer veel verschillende en aantrekkelijke evenementen, in tijd en locatie verspreid, de revue zullen passeren. Diversiteit en onderscheidend zijn sleutelwoorden in het gemeentelijk evenementenbeleid met waardering voor en ondersteuning van het particulier initiatief. En als we over onderscheidend spreken, dan is er voor mij persoonlijk een evenement dat de moeite waard is om er dit jaar uit te lichten. Dat is de 13e en tevens laatste editie van Goud voor Oud, de traditionele opening van het jaarlijks festival Aemstie Alive in het Sportcentrum Westerschouwen.

Afscheid van Goud voor Oud

Met hart en ziel ben ik alle jaren betrokken geweest bij de organisatie en presentatie van “Goud voor Oud”. Ik doe dat samen met een geweldig leger enthousiaste en trouwe vrijwilligers, de scholengemeenschap Pieter Zeeman, het bedrijfsleven en deze keer ook medewerkers van Het Gors. Met elkaar realiseren we ook dit jaar weer een onvergetelijke middag voor 1.000 ouderen, volledig verzorgd met eten, drinken en landelijk bekende artiesten. Ik heb het met veel plezier gedaan, het zijn hele mooie jaren geweest en ik ben er trots op dat we dit prachtig evenement hebben kunnen neerzetten. Aan alle mooie dingen komt een eind, 2020 is het laatste jaar dat Goud voor Oud georganiseerd wordt. We kunnen terugkijken op een 24-karaat gouden evenement dat een prominente plek in de geschiedenis van Aemstie Alive heeft verworven. Donderdag 23 januari aan het eind van de dag nemen we afscheid van dit mooie evenement. Een afscheid waarbij we met zachte vingers, wat voorbij is dichtdoen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Waar de ene deur dicht gaat, gaat een andere open. Goud voor Oud stopt, maar ik zal me op een andere schaal en een andere manier in blijven zetten om leuke activiteiten te organiseren voor de ouderen van Schouwen-Duiveland.

“De wereld is een schouwtoneel, elk speelt zijn rol en krijgt zijn deel”

Deze spreuk van Vondel kreeg ik deze week op de app van een vriend van mij. Hij heeft de goede gewoonte om regelmatig de spreuk van de dag met mij te delen, als inspiratie en stof tot nadenken. Deze spreuk was wel heel goed gekozen en getimed. Hij heeft me echt aan het denken gezet. Ik heb net als iedereen verschillende rollen in mijn leven. Dan denk ik natuurlijk aan mijn rol in mijn privéleven als vader en echtgenoot, mijn rol in mijn dagelijks werk, als organisator en last but not least mijn rol als raadslid en volksvertegenwoordiger. Een mix die in de juiste balans het leven waardevol maakt, met ruimte voor een bijdrage aan de samenleving.

Raadslid zijn is boeiend, inspirerend en verrijkend. Als raadslid ben ik niet alleen actief in vergaderingen en bijeenkomsten in het gemeentehuis. Ik ben juist ook actief in de samenleving, als volksvertegenwoordiger. Ik geniet vooral van mijn rol als volksvertegenwoordiger. Het hele programma van Leefbaar Schouwen-Duiveland is gebaseerd op onze rol om midden in de samenleving te staan. Daarom voel ik me helemaal thuis bij Leefbaar Schouwen-Duiveland, want de samenleving staat ook centraal in mijn eigen rolverdeling. Zoals het bij “Goud voor Oud” om betrokkenheid bij ouderen gaat, zo moet je als inwoner op de publieke tribune bij de gemeenteraad het gevoel hebben dat het over jou gaat. Opvattingen en gevoelens vanuit de samenleving mogen op het bordje van de raadsleden worden gelegd. Je kunt erop rekenen dat de raadsleden van Leefbaar Schouwen-Duiveland deze signalen uit de samenleving op zullen pakken. Daar zijn we voor, dat hoort bij onze rol als volksvertegenwoordiger.

Marcel Willemse

Terug naar het overzicht