Een mooi, gezond en Leefbaar 2020

Door: Guusje Poot

Januari 2020 is slechts een paar dagen oud en zo langzamerhand gaat het leven weer zijn normale gang.

We hebben de gezellige decembermaand weer achter de rug met de laatste vergaderingen, gezellige recepties, en uiteraard de inkopen voor het kerstdiner en de cadeautjes voor onder de kerstboom. Onze familie viert kerst in plaats van sinterklaas, wat betekent dat voor dierbaren mooie presentjes worden gekocht. Niet via internet, nee, allemaal gekocht bij de eigen winkeliers in Zierikzee. Kortom, ‘wees loyaal, koop lokaal’.

Anders dan andere jaren viel het mij op dat het behoorlijk druk en daardoor gezellig was in de stad. De optredens en de kleine kerstmarkt droegen ook bij aan de sfeer. Veel buitenlandse gasten hadden ons mooie eiland uitgekozen om de feestdagen door te brengen. Dat had weer tot gevolg dat ook zij veel hebben besteed bij de plaatselijke winkeliers.

De schaatsbaan was een schot in de roos. In tegenstelling tot voorgaande jaren werd de baan half december geplaatst waardoor er voorafgaand aan en tijdens de kerstvakantie kon worden geschaatst. Hulde aan de initiatiefnemers!

Inmiddels is de kerstboom de deur uit en is het huis opgeruimd. De laatste zijn oliebollen opgegeten en het gaat weer kriebelen om aan de slag te gaan. Maar, niet voordat ik u en de uwen een mooi, gezond en Leefbaar 2020 heb toegewenst!

Guusje Poot
Raadslid Leefbaar Schouwen-Duiveland

Terug naar het overzicht