Even voorstellen,.. Burgercommissielid Arnold de Vlieger

Arnold de Vlieger

Wie is Arnold de Vlieger?

Ik ben Arnold de Vlieger, 48 jaar oud en geboren en getogen in Oosterland. Na mijn middelbare schooltijd op de Scholengemeenschap Schouwen-Duiveland (nu Pieter Zeeman Lyceum) heb ik mijn MTS elektrotechniek gehaald in Vlissingen en daarna ben ik afgestudeerd in Energietechniek aan de Hogeschool Zeeland. Na mijn afstuderen heb ik in Oosterland, Bruinisse en Zierikzee gewoond. Een aantal jaar geleden heb ik een huis gekocht in Zonnemaire waar ik sindsdien met veel plezier woon.

Ik werk fulltime als calculator/kostendeskundige voor een landelijk opererend installatiebedrijf. Dat betekent dat ik voor mijn werk zo ongeveer het hele land door rijd. Ik ben dan altijd weer blij als ik na een dag werken weer thuis mag komen op ons prachtige eiland.  Als hobby help ik af en toe een dagje mee in de horeca en ga ik graag op vakantie in eigen land. Ik probeer dan iedere keer Nederland een stukje beter te leren kennen. Ik vind het heerlijk om al wandelend in mijn vakantieomgeving te genieten van de mooie omgeving en de plaatselijke bezienswaardigheden.

Waarom sloot ik me bij Leefbaar aan?

Ik hou van Schouwen-Duiveland en wil graag iets bijdragen aan de leefbaarheid van ons prachtige eiland. Daarom ben ik een aantal jaren geleden actief geworden voor Leefbaar Schouwen-Duiveland. Eerst als penningmeester en later als secretaris in het bestuur en in de periode 2018-2022 ook als fractie assistent.

Passie voor politiek en volksvertegenwoordigen

Door het werk als fractie assistent kreeg ik een goed beeld bij wat er eigenlijk allemaal komt kijken bij lokale politiek. Ik ging het volksvertegenwoordigen steeds leuker vinden en ook mijn interesse in alle politieke onderwerpen die voorbij kwamen werd steeds groter. Vorig jaar heb ik besloten dat mijn hart en passie meer liggen bij het politieke werk en het volksvertegenwoordigen dan bij het bestuur.

Binnen Leefbaar geven ze me alle kans om me daarin verder te ontwikkelen. Het is een intensief maar erg leuk leerproces. Ik leer hoe de raad werkt, wat er allemaal speelt en loopt binnen onze gemeente en ben druk met het opbouwen van dossierkennis.  Op de zaterdagen ga ik graag mee als we met onze LeefbaarSD tent langs de kernen trekken om in gesprek te gaan met inwoners.

Burgercommissielid

Vanaf december 2023 ben ik actief als Burgercommissielid. Dat betekent dat ik deel mag nemen aan commissie vergaderingen en daar ook het woord mag voeren namens Leefbaar Schouwen-Duiveland. Omdat het niet te doen is om je óveral helemaal in te verdiepen verdelen we binnen de fractie de taken en de onderwerpen. Ik heb zelf mogen aangeven welke onderwerpen het beste bij mij passen en heb de volgende portefeuilles gekozen:

  • Ruimtelijke Ordening;
  • Stads- dorp en wijkvernieuwingen (Stads- en dorpsvisies);
  • Energie en energietransitie;
  • Milieu en Water;
  • Verkeer, vervoer en parkeren.

Op dit moment ben ik me nog vooral aan het inwerken op deze onderwerpen. Ik krijg binnen de fractie alle ruimte om dat in mijn eigen tempo te doen. Op dit moment doe ik mijn inbreng in de fractievergadering om samen te komen tot een fractie standpunt. Zodra ik zelf het gevoel heb dat ik er klaar voor ben mag ik ook het woord voeren in commissievergaderingen. Dat zal de eerste keer best spannend zijn, maar gelukkig kan ik binnen de fractie altijd terug vallen op mijn meer ervaren collega’s.

Terug naar het overzicht