Even voorstellen,… Hans van der Have, Streekholder voor Oosterland

Hans van der Have, streekholder Oosterland

Wie is Hans van der Have?

Ik ben Hans van der Have, ik ben 56 jaar jong, geboren en getogen in Oosterland en woon er nog steeds met veel plezier. Ik ben getrouwd met Ilona en samen hebben we twee dochters die het huis al uit zijn. Ik ben HBO opgeleid tot chemisch analist, heb gewerkt als (leidinggevend) laborant en werk inmiddels als ‘adviseur kwaliteitsmanagement systeem’. Ik ben duidelijk en direct en zeg graag waar het op staat ook als dat een keer niet politiek correct is.

Voetbal, sport, hobby’s en vakantie

In mijn jeugd heb ik veel en fanatiek gevoetbald. Helaas moest ik veel te jong al stoppen met voetbal omdat ik te veel blessures had. Nadat ik stopte als voetballer was mijn liefde voor voetbal en ‘mijn club’ niet over en dus werd ik jeugdleider en later elftalleider senioren bij ‘mijn’ club SV Duiveland.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan dus een aantal jaar later werd ik secretaris van het bestuur. Inmiddels mag ik alweer ruim 16 jaar voorzitter van deze prachtige club zijn. Ik geniet er van om de jeugd enthousiast te maken voor sport en voor de club en ben er trots op dat inmiddels ook de jeugd zich als vrijwilliger en/of bestuurslid inzet voor SV Duiveland.

Naast alles wat met voetbal en SV Duiveland te maken heeft ben ik ook dol op motorrijden en het volgen van motorraces. Zo ben ik ieder jaar op de TT in Assen te vinden. Natuurlijk volg ik ook de Formule 1 en nog vele andere sporten zoals bijvoorbeeld wielrennen.

Ilona en ik gaan graag op vakantie, meestal met onze camper. Italië en Frankrijk zijn onze favoriete vakantiebestemmingen, maar we kunnen ook genieten van stedentrips of korte relaxvakanties.

Dorpsvisie Oosterland

Ik woon en leef met veel plezier in Oosterland en vind het belangrijk dat mijn dorp ook in de toekomst een leefbare kern is, waar de jeugd van nu graag blijft wonen om er een toekomst op te bouwen en een gezin te stichten. Daarom ben ik lid van de werkgroep ontwikkeling dorpsvisie Oosterland.

Waarom sloot ik me bij Leefbaar aan?

Ik hou van Schouwen-Duiveland en wil me inzetten voor de leefbaarheid van alle kernen op ons eiland. De kleinere kernen hebben daarbij extra mijn aandacht omdat daar vaak minder voorzieningen zijn en de uitdaging om het leefbaar te houden het grootste is.

Ik zie al jaren lang vanaf de zijlijn hoe Leefbaar Schouwen-Duiveland zich inzet voor de leefbaarheid van onze kernen. Zo staan ze ieder jaar minimaal één keer in iedere kern met hun gele @Leefbaar tent om met de inwoners in gesprek te gaan over alles wat er leeft en speelt in de kern.

Leefbaar bedacht ooit de dorpsvisies en blijft zich actief ervoor inzetten dat iedere kern een eigen dorpsvisie krijgt. Daar wil ik graag aan bijdragen.

Streekholder

Om te beginnen wil ik graag Streekholder zijn voor Leefbaar Schouwen-Duiveland in met name mijn eigen dorp Oosterland. Dat betekent dat ik de ogen en oren ben van de fractie. Dat ik signalen die ik krijg vanuit het dorp doorgeef zodat zij er wat mee kunnen doen. Daarnaast ga ik meedenken over onderwerpen die me interesseren. Onderwerpen die me aan het hart gaan zijn  in ieder geval sport, gezonde levensstijl, leefbaarheid, dorpsvisies en wonen.

Terug naar het overzicht