Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2023!

De feestdagen staan voor de deur, vandaag nog even snel de laatste boodschappen doen, de laatste cadeautjes kopen bij onze lokale winkeliers en dan zijn we er klaar voor om ieder op onze eigen manier de kerstdagen en de jaarwisseling te vieren.

Korte terugblik

Nu het einde van het jaar nadert willen we graag nog even terugkijken naar 2022, het eerste jaar van de raadsperiode 2022-2026. Het was een bijzonder jaar met mooie, maar helaas ook verdrietige momenten. De naweeën van Corona, de oorlog in de Oekraïne, de boerenprotesten, de gemeenteraadsverkiezingen, de stikstofcrisis en de energiecrisis. We konden na 2 jaar eindelijk met elkaar afscheid nemen van onze oud burgemeester Gerard Rabelink en onze ‘nieuwe’ burgemeester feestelijk welkom heten. Vele gasten wisten ook dit jaar weer de weg te vinden naar ons prachtige eiland en werden er gastvrij onthaald door onze inwoners en ondernemers. Er zijn in onze kernen dit jaar prachtige evenementen georganiseerd waar heel veel inwoners van ons eiland als vrijwilliger de schouders onder hebben gezet, waarvoor hulde en dank!

Bij de verkiezingen in maart dit jaar hebben jullie ons weer jullie vertrouwen gegeven door op ons te stemmen. Nogmaals dank daarvoor. Vol enthousiasme en energie zijn we met onze nieuwe fractie aan deze raadsperiode begonnen en we zijn zeker op de goede weg.

Er passeerden al veel onderwerpen de revue in de raad. Wij als lokale fractie benaderen alle onderwerpen vanuit ons ideaal om ons eiland nog mooier en leefbaarder te maken voor onze inwoners en gasten. Als we zorgen dat ons eiland voor onze inwoners een plek blijft waar het fijn wonen, werken en leven is, dan kunnen onze inwoners onze gasten ook gastvrij welkom heten en hun laten meegenieten van de vele mooie dingen die ons eiland biedt. We gaan er als fractie en wethouders weer vier jaar hard aan werken om jullie vertrouwen waar te maken!

Tijdens Corona misten we de contacten met jullie allemaal zeer, daarom hebben we een tent gekocht waarmee we voor de verkiezingen alle kernen zijn langsgegaan om jullie te ontmoeten en met jullie in gesprek te gaan. Niemand weet immers zo goed wat er in een kern leeft als de inwoners van die kern. Na de verkiezingen zijn we nog een keer met de tent alle kernen langs geweest. Dat is ons heel erg goed bevallen, we hebben genoten van de fijne gesprekken en we hebben veel waardevolle informatie opgehaald. We hebben dan ook besloten dat we iedere kern elk jaar minimaal één keer gaan bezoeken met onze leefbaar tent.

Fijne Feestdagen!

Ook wij gaan nu even genieten van de feestdagen met onze familie en dierbaren, maar in het nieuwe jaar gaan we er weer tegenaan!. Vanaf maart gaan we weer op stap met onze tent en gaan daar graag met je in gesprek over alles wat er leeft en speelt in jouw kern. Want samen met jullie willen we bouwen aan een Leefbaar Schouwen-Duiveland.

We wensen jullie allemaal fijne feestdagen en vooral een goed en gezond 2023!

Fractie, wethouders en bestuur van Leefbaar Schouwen-Duiveland

Terug naar het overzicht