Nieuwe periode, nieuwe raadsleden, verbindend verder!

Door: Joyce den Haan

Voor en tijdens de verkiezingen denk en sta je er bijna niet bij stil, maar dan komt het besef dat je een nieuwe periode in gaat in een andere samenstelling. Je moet afscheid nemen van fractiegenoten die in de laatste vier jaar niet alleen collega’s zijn geweest, maar waar je ook een sterke band mee hebt opgebouwd en bovenal een team mee was.

In de aanloop naar de verkiezingen leer je de kandidaat raadsleden een beetje kennen, al is dit nog wat oppervlakkig en voorzichtig. Na de bekendmaking van de lijstvolgorde wordt er al een beetje een nieuwe fractie samengesteld, natuurlijk met de hoop en verwachting dat het aantal zetels behouden blijft.

Een hecht team

En dan is daar de uitslag. Met zes zetels en een wethouder gaan we de nieuwe periode in! De eerste maanden na de verkiezingen waren een drukke periode. Tijdens de formatie wordt er gewerkt aan een portefeuilleverdeling en wordt er een collegeprogramma geschreven. Als fractie zijn we in deze periode dan ook erg vaak bij elkaar gekomen, om opnieuw een team te vormen voor de komende jaren. Voor het zomerreces kwamen we wekelijks bij elkaar, waardoor dit teamverband al snel gevormd was. Ik krijg vaak te horen dat wij als fractie een hecht team zijn en dat geeft een goed gevoel.

Fractie van Leefbaar Schouwen-Duiveland

Stads- en dorpsvisies

De eerste maanden is er hard gewerkt aan diverse dorpsvisies. Het is dan fijn om te zien dat de bijeenkomsten voor de inwoners goed zijn bezocht. Tijdens deze avonden hoor en zie je wat er leeft binnen de gemeenschap, daarnaast worden inwoners persoonlijk betrokken bij de visie binnen hun eigen kern. Zo zijn er voor Burgh-Haamstede meerdere inloopavonden gepland en is er per deelkern input geleverd voor de visie.

Voor Bruinisse ziet het er weer voortvarend uit, de plannen zijn weer opgepakt en worden verder uitgewerkt. Scharendijke, Ellemeet, Sirjansland en Zonnemaire zijn ook al begonnen met hun eigen visie. Dit is mogelijk door samenwerking tussen alle betrokken partijen, zoals inwoners, stads-/ en dorpsraden en de gemeente. Buitenom de stads- en dorpsvisies staan er de komende tijd nog meer plannen op de agenda, die voor een mooier en leefbaar eiland gaan zorgen.

Ik ben trots dat ik hier een bijdrage aan mag leveren!

Terug naar het overzicht