Onwerkelijke tijd

Door: Joyce den Haan

Langzaam aan komen we weer een beetje in onze “normale gewone” leventje.
Maar wat is normaal en wat niet in deze corona tijd? Voor mij is het niet normaal om vanuit huis te werken, normaal werk ik 4 dagen per week op kantoor samen met collega’s. Thuis komen, eten en gemiddeld drie avonden per week de deur weer uit voor een vergadering of bijeenkomst op het gemeentehuis, naar een dorpsraadvergadering of een keukentafel gesprek. En niet te vergeten de vrijdagen die ik meestal gebruik, al dan niet met fractiegenoten, om bijgepraat te worden door ambtenaren en of bewoners over lopende zaken en projecten. De weekenden gezellig met kinderen, kleinkinderen familie en vrienden doorbrengen. Af en toe een weekendje weg naar een leuke stad, uit eten, genieten. “Gewoon” gezellig onder de mensen!

En dan de beperkingen door het Coronavirus (COVID 19). Thuis werken wat gelukkig door mijn werkzaamheden mogelijk is, digitaal vergaderen, geen huisbezoeken, “gewoon” aan huis gekluisterd. Na ruim twee maanden thuis werken weer voorzichtig naar het normale leventje, weer naar kantoor en collega’s zien, enkele huisbezoeken, maar vergaderen doen we voorlopig nog digitaal.

Het fijnste moment was dat ik mijn kinderen en kleinkinderen weer heb gezien, alles nog wel op gepaste afstand natuurlijk. Alhoewel de jongste van 2 jaar dat niet snapt en rennend naar mij toe komt… oma oma! Hoe heerlijk is dat!

De komende weken/maanden zullen we moeten afwachten hoe alle versoepelingen gaan lopen en hopen dat we er met z’n allen een fijne zomer van kunnen maken. Blijf gezond en blijf rekening houden met elkaar zodat we weer snel ons “normale gewone” leventje kunnen hervatten.

Terug naar het overzicht