Ron Brink volgt Robbert Lievense op als fractievoorzitter

Ron Brink - Fractievoorzitter Leefbaar Schouwen-DuivelandNa een half jaar voorbereiding en overdracht door Robbert is het dan nu zover. Na de behandeling van de kadernota tijdens de laatste raadsvergadering heb ik het stokje definitief van hem overgenomen. Ik ben de nieuwe fractievoorzitter van Leefbaar Schouwen-Duiveland en dus ook de nieuwe coalitieleider. Ik bedank Robbert voor alle tijd en energie die hij er in stak om mij zover te krijgen dat ik klaar ben voor deze uitdaging. De fractie, de wethouders en het bestuur van Leefbaar dank ik voor het vertrouwen dat ze in me stellen. Robbert blijft als raadslid gewoon deel uit maken van de fractie, dus waar nodig kan ik altijd terugvallen op zijn kennis en ervaring.

Ik ben er trots op dat ik vanaf nu het boegbeeld mag zijn van Leefbaar Schouwen-Duiveland. Maar net zoals een bevelvoerder brandweer niets is zonder zijn manschappen, is een fractievoorzitter van een politieke partij ook niets zonder zijn fractie. Ieder lid van mijn fractie brengt zijn eigen interesses, kennis, ervaring en competenties in en die zijn stuk voor stuk waardevol. We zijn allemaal verschillend en hebben ook allemaal zo onze nukken en eigenaardigheden. Maar juist daardoor zijn we een sterke fractie. We vertrouwen op elkaar, vullen elkaar aan, sturen elkaar bij en steunen elkaar waar nodig en zo hoort dat ook in een team.

Robbert heeft de partij gebracht tot waar we nu staan, het is nu aan mij om de partij de toekomst in te leiden. Ik heb zo mijn eigen stijl van leidinggeven, politiek bedrijven en van volksvertegenwoordigen en dat hou ik ook zo. Een grote koerswijziging gaat er echt niet komen, maar wellicht zien jullie op termijn wel wat accentverschuivingen.

Samen met Roy, Laurence, Peter, Jet, Robbert, Marije en niet te vergeten onze beide wethouders Jacqueline en Hanno sta ik ervoor én ga ik ervoor om van Schouwen-Duiveland een nóg mooier en leefbaarder eiland te maken voor al onze inwoners, ondernemers en gasten!

 

 

 

Terug naar het overzicht