Samen actief!

Door: Roy Klop

Sinds 1994 ben ik woonachtig op Schouwen-Duiveland in het mooie Bruinisse. In deze periode ben ik actief (geweest) als vrijwilliger in het (sport)leven van Bru (voetbal, tennis, golf en hardlopen). Tevens ben ik betrokken geweest bij de oprichting van de Dorpsraad in 2006. Omdat er veel zaken spelen in Bru en ik graag wat wil betekenen voor de inwoners van Schouwen-Duiveland heb ik me voor Leefbaar verkiesbaar gesteld.

Jongeren

‘De jeugd heeft de toekomst’ is een gezegde dat met de landelijke vergrijzing steeds belangrijker wordt. Het is van groot belang voor de leefbaarheid om de voorzieningen voor de jeugd zoals scholen, uitgaansgelegenheden en sport/recreatie in stand te houden of te faciliteren. Voorbeelden hiervan zijn de Pontes, een nieuw poppodium, Laco/, Dol-Fijn, Sportcentrum Westenschouwen en alle andere sportvoorzieningen voor clubs en gebruikers. De trend op dit moment is dat we onze jeugd veel voorzieningen kunnen bieden. Helaas gaan deze studenten op een gegeven moment toch aan ‘de overkant’ studeren/werken en vertrekken ze dus van Schouwen-Duiveland. Op latere leeftijd, na hun afstuderen en het definitief vestigen, zien we deze ‘oudere jongeren’ vaak weer terugkomen omdat ze graag op ons mooie eiland willen leven en wonen. Leefbaarheid is daarbij een belangrijk item.

Samen actief

Sport werd al genoemd. In dit technologische tijdperk wordt het steeds belangrijker om de sportvoorzieningen op een goed niveau te houden en onze jeugd aan het sporten te krijgen/houden. We moeten samen actief zijn. Dit is goed voor de gezondheid maar vooral ook vanuit sociale oogpunt erg belangrijk. Tijdens de recent gehouden Eilandelijke sportverkiezingen is wel gebleken dat we over veel (jong) talent beschikken op Schouwen-Duiveland. Dit moeten we koesteren en vooral heel trots op zijn. Hoe mooi zou het zijn als we dit als gemeente(raad) kunnen blijven faciliteren!

Tot slot wil ik mijzelf met veel enthousiasme in gaan zetten voor de inwoners van Schouwen-Duiveland, zodat we kunnen zeggen dat iedereen een band heeft met ‘Leefbaar’ Schouwen-Duiveland!

Terug naar het overzicht