Samen doen!

Door: Marcel Willemse

Al ruim 12 jaar run ik met veel plezier Lunchboerderij De Molenberg in Burgh-Haamstede. Wanneer ik me ergens aan verbind, zal ik mezelf altijd voor 200% inzetten. Die inzet komt bijvoorbeeld terug in de organisatie en presentatie van “Goud voor Oud” in Burgh-Haamstede, met dit jaar alweer de 11de editie. Maar liefst 1.000 ouderen staan jaarlijks bij dit evenement centraal door ze kosteloos een prachtige dag aan te bieden. Het organiseren en verbinden van partijen en mensen zit in mijn bloed, maar zonder vrijwilligers zou dit natuurlijk nooit lukken. De tomeloze inzet van al die eilandelijke vrijwilligers blijft me verbazen. Stuk voor stuk toppers waar ik trots op ben!

Een bakje koffie

Vorige zomer kreeg ik een telefoontje van Robbert Lievense, of ik tijd had voor een bak koffie met Jacqueline van Burg en hemzelf. Natuurlijk heb ik tijd voor een bakje koffie, ergens in mijn achterhoofd had ik al een vermoeden waarvoor ze kwamen. Wat mij in Leefbaar aantrekt is dat ze iedereen, die daar om vraagt, uitleggen waarom een bepaalde keuze is gemaakt. En natuurlijk kun je het niet altijd iedereen naar de zin maken, bij beslissingen zijn er altijd voor- en tegenstanders.

Samen doen!

Het werken binnen vrijwilligersorganisaties kan alleen als je met elkaar op gelijk niveau in gesprek gaat. Dit om samen het doel te bereiken. Voor mij als persoon is dit binnen deze organisaties een grote drijfveer. Wat mij betreft moet politiek op eenzelfde manier gevoerd worden; samen doen!

Die bak koffie is er gekomen en zoals ik van Leefbaar gewend ben vielen ze meteen met de deur in huis. Of ik politiek actief wilde worden. Als organiseren en verbinden in je bloed zit is dit niet zo moeilijk te beantwoorden, volmondig heb ik ingestemd. Samen trots op onze vrijwilligers!  En het eiland natuurlijk niet te vergeten.

Terug naar het overzicht