Samen het verschil maken in 2024!

In 2024 gaan we samen het verschil maken!

Gisteren sloten we 2023 af, een bijzonder jaar met grote en gewelddadige conflicten in de wereld. Een jaar waarin in ons eigen welvarende land steeds meer gezinnen moeite hebben om iedere maand weer de eindjes aan elkaar te knopen. Een jaar waarin de lontjes korter werden en de tolerantie en het onderlinge respect afnamen. Ik zou daar lang bij stil kunnen staan, er heel veel woorden aan kunnen wijden en er somber van kunnen worden. Daar kies ik niet voor. Het jaar 2023 is voorbij, we kunnen er niets meer aan veranderen, dat boek kan dicht.

We staan aan het begin van 2024, een nieuw jaar dat nieuwe kansen en nieuwe inzichten biedt. Een jaar waarin we met elkaar het verschil kunnen maken. Misschien niet voor de hele wereld, maar wel voor onze directe omgeving en onze eigen samenleving. Laten we met elkaar de schouders onder dit nieuwe jaar zetten

Tevreden zijn met wat we hebben en het kleine geluk met elkaar delen, al is het maar een glimlach, een groet of een vriendelijk woord. Omkijken naar elkaar, elkaar écht zien en horen. Niet alleen oppervlakkig vragen hoe het met iemand gaat, maar ook echt luisteren naar het antwoord en proberen voor die andere mens een lichtpuntje te zijn in zijn bestaan.

Laten we ons in 2024 richten op onze overeenkomsten in plaats van onze verschillen, op wat ons bindt in plaats van op wat ons scheidt en laten we vertrouwen in elkaar als uitgangspunt nemen. Laten we samenwerken zodat Schouwen-Duiveland later voor onze kinderen en kleinkinderen nog steeds een  prachtige, hechte en leefbare samenleving is. We hebben dit jaar een hele dag, 24 uur, 1.440 minuten extra om samen dat verschil te kunnen maken. Dus laten we er met elkaar voor gaan dat we op 1 januari 2025 tevreden terug kunnen kijken op een mooi jaar waarin we met elkaar en voor elkaar het verschil maakten.

Kan niet stopt waar willen begint. Ik sta ervoor en ik ga ervoor, doen jullie mee?

Ron Brink

Terug naar het overzicht