Samen trots op het eiland

Door: Robbert Lievense

De kandidaten zijn geselecteerd, het programma is definitief en de debatten staan gepland. Vier jaar geleden mocht ik met het recreatiedebat mijn eerste debat voeren als lijsttrekker. Daar zaten we dan, keurig in een rijtje op het podium van Camping Julianahoeve. En wat was ik zenuwachtig. Na afloop heb ik mensen gesproken die het debat hadden bijgewoond, vervolgens had ik met een aantal vrienden afgesproken om bij ons thuis nog wat te drinken. Onderweg naar huis begon ik me wat vreemd te voelen, een stressontlading. En toch besluit je dan om weer op te gaan als lijsttrekker.

Waarom? Omdat ik trots ben op het eiland Schouwen-Duiveland en er geen mooier vak is dan de inwoners van je geboorteplaats en gemeente te kunnen vertegenwoordigen. Het hoogtepunt hiervan is de verkiezingen. De lokale krachtmeting waar de kaarten voor diezelfde inwoners opnieuw worden geschud.

De kandidaten

Leefbaar is altijd diepgeworteld in onze samenleving. Dit komt ook zoveel mogelijk tot uiting in onze kandidatenlijst. De komende weken zullen de kandidaten die in de top-7 van de lijst staan zich in een persoonlijk blog aan jullie voorstellen. Samen met de kandidaten uit de kernen hebben zij teams gevormd om dit verder vorm te geven. Op deze manier zorgen we ervoor dat de zwijgende meerderheid, die samen met mij trots is op het eiland, wordt vertegenwoordigd. Als nuchtere eilanders laten we ons namelijk niet zo snel publiekelijk horen. Dit in plaats van een marginaal groepje schreeuwers, welke voor anderen denken te moeten bepalen hoe het hoort en moet.

Elke kern een visie

Bewoners en ondernemers in de kernen weten als geen ander hoe ze hun kern leefbaar kunnen houden. Als gemeente moeten we daarin volgend zijn. We hebben hiervoor de stads- en dorpsvisies bedacht en in gang gezet. De komende periode zullen we dit gaan doorzetten. Iedere kern, van Serooskerke tot Zierikzee, verdient een eigen visie en bijbehorend budget om dit uit te kunnen voeren. Deze visie moet in gaan op het behoud en het in stand houden van voorzieningen zoals het dorpshuis, maar ook hoe het seniorenbeleid en, niet te vergeten, het jongerenbeleid opgepakt gaan worden.

Met trots presenteer ik als lijsttrekker onze kandidaten, onze speerpunten en het verkiezingsprogramma. Ook onze nieuwe uitstraling, website en vernieuwde social media platform. Want naast het persoonlijk contact wordt ook het algemeen informeren steeds belangrijker.

Terug naar het overzicht